Ouderen Biljart Vereniging "De Vliedberg"
  Opgericht op 12 september 1972. Clublocatie: Buurthuis "De Mand"
Gebouw Caleidoscoop -  Jan Steenstraat 2 - 5251 NG  Vlijmen

 

     Hoofdsponsor

GA NAAR DE BEGINPAGINA teams
competitie
KNBB/
Biljartpoint/ Heusden
persoolijke kampioenschappen(pk's)   Janus Kuiper toernooi Sponsors Leden en bestuur interessante adressen  Contact diversen
Ga  naar  >>

team 1 poule F
team 2 poule D
team 3 poule A
team 4 poule B
team 5 poule E
team 6 poule C

overzicht uit- en thuiswedstrijden

ga naar de aantal caramboles

Biljartpoint

KNBB den Bosch

 Carambole
den Bo
sch

OBB Heusden

deelnemende leden

speeldata

 

LID VAN DE WEEK 7: MAARTEN LEERMAKERS

Maarten is verreweg de meest succesvolle speler van week 7. Met o.a. een prachtige serie van 24 maakte hij zijn partij in 16 beurten uit. Zijn moyenne was ruim boven de drie. Ook in de onderlinge competitie heeft Maarten nog maar 1 verliespunt en is dus aan een sterke periode bezig. Gefeliciteerd Maarten met je status speler van de week nr. 7.

 
LID VAN DE WEEK 6: WIM DE GOUW

Wederom is Wim speler van de week. Met weer een fraaie serie van 21 en een moyenne van 4,375 maaktee Wim zijn partij in 16 beurten uit. Voor de vierde keer dit seizoen leverde hem dit de titel 'speler van de week' op. Proficiat Wim.

 
LID VAN DE WEEK 5: HANS SCHILLEMANS

Hans is deze week de onbewiste speler van de week. et een prachtig moyenne van 2,56 en een hoogste serie van 12 speelde hij zijn partij in 16 beurtenuit. Verreweg de beste prestatie an alle spelers. Van harte gefeliciteerd  Hans.

 
LID VAN DE WEEK 4: KEES VAN HELVOORT

een bekroning op het goede spel van de afgelopen weken. De laatste zeen partijen won Kees en scoort inmiddels ruim 86 % van zijn caramboles. in de voorlaatste partij scoorde hij zelfs een serie van 14, ruim 1/3 van zijn te maken 37 caramboles. Mede door zijn inbreng staat team 5 dik aan de leiding met nu reeds 24 punten voorsprong op de nummer 2.

Gefeliciteerd met je benoeming Kees en nog veel succes.

 
LID VAN DE WEEK 3: MARI KUIPERS

Als invaller bij team 1 zorgde Mari voor een daverende tienpunter door in 17 beurten waaronder een hoogste serie van 17 zijn partij te winnen. Mari draaide de laatste weken wat minder maar afgelopen dezee week was hij dus weer zeer sucesvol. Een terechte speler van de week. Proficiat Mari.

 

LID VAN DE WEEK 2: WIM DE GOUW

De ster van deze westrijd was wederom Wim d Gouw die weer eens liet zien dat hij het nog steeds in de vingers/keu heeft met mooi en royaal spel speelde Wim met zijn tegenstander die slechts 3 punten behaalde. Wim scoorde10 punten met een gemiddelde van 4,44 Gem. met een serie van 16 stuks is Wim  gelijk speler van de week  geworden.(klasse) mede door deze prestatie heeft team 1 zich opgewerkt naar een tweede plaats op de ranglijst in deze poule.

 

 
LID VAN DE WEEK 51: RIEN VAN OVERDIJK

Speler van de week is ene Rien van Overdijk geworden. 19 beurten en HS van 16 caramboles betekent het beste resultaat van deze week. Wim de Gouw maakte ook zijn partij in 19 beurten uit maar had als hoogste serie 12 caramboles. Voor beiden dus een prima prestatie en proficiat Rien.

 
LID VAN DE WEEK 50: AD STRENGERS

Ad is nipt speler van de week geworden door zijn competitiepartij in 18 beurten uit t maken. Kees v. Helvoort zat hem deze week danig op de hielen. Ook Kees maakte in 13 beurten uit. Het verschil zit er in dat Ad de tweede helft van de competitie één niveau hoger is gaan spelen terwijl Kees juist één niveau is gedaald. Beiden hebben dus een prima prestatie geleverd. Ad gefeliciteerd!

 
LID VAN DE WEEK 49: AD VAN DE HAGEN

We hebben er weer een kampioen bij. Ad werd kampioen in de 3e klas driebanden met Piet van Overdijk (rechts op de foto) op de 2e plaats en Ad v. Maanen als 3e. Een mooie prestatie van onze leden met als goede kampioen Ad v.d. Hagen, die deze week dan ook als speler van de week is benoemd. Proficiat AD.

LID VAN DE WEEK 48: AD VAN MAANEN

Ad doet het zo goed in de competitie dat hij maar liefst 5 niveau 's gestegen is. Van 43 naar 55 caramboles. Een kortste partij in 14 beurten uit en een hoogste serie van 20. Een mooi rijtje waar Ad trots op mag zijn. Ad is dan ook de terechte speler van de week.

 
LID VAN DE WEEK 47: HAN VAN VOSSEN

Door een prima partij tegen Foud Hasbani, de beste speler van de dagcompetitie, speelde Han één van zijn betere partijen in 15 beurten uit. Peter Scheijven kwam dicht in de buurt door zijn partij in 16 beurten te volbrengen. Han staat op de rand om zijn moyenne halverwege de competitie naar 80 of zelfs 90 caramboles te verhogen. `Hij staat nu op 3,477. Komt hij boven de 3,500 dan worden het er 90! Hij heeft de spanning ook wat meer van zich afgezet en hoopt dat dit de komende partijen nog gaat verbeteren. Proficiat Han.

 
LID VAN DE WEEK 46: RIEN VAN OVERDIJK

Als je districtskampioen wordt moet je van hoge huize komen om het in de competitie beter te doen dan de kampioen. Jan v. Helvoort(17 beurten) en Ad v. Manen(16 beurten) waren eer deze week heel dicht bij. Maar helaas voor hun weegt dat net niet op tegen de prima prestatie die Rien afgelopen vrijdag geleverd heeft door als kampioen voor de dag te komen. Proficitat Rien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LID VAN DE WEEK 45: Corry Mimpen-de Bruine

Deze week is Corry Mimpen-De Bruine speelster van de week. Ze won inmiddels al de 2e partij in de competitie en speelt inmiddels 16 % boven haar gemiddelde. Ook maakte ze afgelopen week een serie van 4 wat tevens haar hoogste is in de 5 partijen die ze dit seizoen heeft gespeeld. Ze heeft ook nog eens 86 % van de te maken caramboles gemaakt. Dat is behoorlijk meer dan de 66 % van vorig seizoen. Corry maakt na het overlijden van Wim een moeilijke tijd door en biljarten is hierbij een uitlaatklep en sportieve afleiding. We wensen Corry nog vele mooie biljartmomenten toe.

Corry hier in actie tegen team 4.

LID VAN DE WEEK 44: Mari Kuipers.

Het zat er aan te komen. Het goede spel van Mari moest wel een keer deze titel opleveren. In zijn partij over 17 beurten maakte Mari ook nog eens een serie van 19 caramboles! Een fantastisch resultaat wat hij mede toeschrijft aan het iets minder hard spelen. Mede door zijn inbreng van 97,7 % van de caramboles staat team 3 hoog op de ranglijst. Een prachtige ontwikkeling want dat betekent dat zijn teamleden het dit seizoen ook erg goed doen. Mari: proficiat met dit resultaat.

Mari met Rien

LID VAN DE WEEK 43: Hans van Iersel.

bij de PK driebanden wilde het nog niet vlotten maar in de competitie stoomt Hans vrolijk verder. Nu met een partij die in 21 beurten gewonnen werd. Met een scoringspercentage van ruim 93 is Hans de drijvende kracht bij team 6. Terecht dus dat Hans weer tot lid van de week is uitgeroepen. Proficiat Hans.

Hans, als scheidsrechter bij een partij van Tiny Theunissen, met een iets te grote kroon op zijn hoofd. Maar wel dik verdiend.

LID VAN DE WEEK 42: Rien van Overdijk

Door een fantastische partij afgelopen donderdag die in 11 beurten uit ging en een hoogste serie van 26!is Rien de speler van de week geworden. Naast het vele werk wat Rien voor de club verricht is Rien nog steeds een prima biljarter. Bijna iedere dag is Rien in de mand te vinden.
Van de 289 punten voor team 5, dat hen ruim op kop van poule E brengt, heeft Rien er 75 voor zijn rekening genomen. Ze staan inmiddels 11 punten voor op de concurrentie.
Rien, proficiat met je prestatie.

Rien hier met Nico van Alebeek tijdens de PK finale libre 3e klas in de mand.

LID VAN DE WEEK 41

Opnieuw is Ad Strengers speler van de week. Door zijn optreden in de competitie(in 21 beurten uit) en zijn 2e plaats in de pk finale komt Ad deze titel hem dubbel en dwars toe. Hij speelt in de competitie ruim boven zijn gemiddelde en zal nog menig punt gaan pakken voor team 4.

Ad hier net na de prijsuitreiking samen met  Diny v.d. Oever en Richard Vos. Links Mari, rechts een suporter.

LID VAN DE WEEK 40

Met twee prima slotseries won WIM DE GOUW zijn partij afgelopen week in 15 beurten met een moyenne van 4.666. Wim heeft door dit resultaat na drie partijen nog een 100 % score en is zodoende ruim de best presterende speler van onze vereniging. Een serie van 24 in de voorlaatste beurt zorgde mede voor de prachtige partij van afgelopen donderdag.

LID VAN DE WEEK 39

AD STRENGERS maakte dinsdag 24 september zijn partij in 16 beurten uit. Een prima partij met een moyenne van 2.687, ruim boven zijn te spelen moyenne van 1.455. Momenteel speelt Ad ook boven zijn startmoyenne en is met drie verlies- en drie winstpartijen bezig aan een redelijk goede competitie. Niemand van de overige leden kwam aan een betere prestatie in week 39 waardoor Ad de terechte speler van de week is geworden.

 

LID VAN DE WEEK 38.

De onbetwiste speler van de week is HANS VAN IERSEL.
Woensdag speelde Hans zijn partij voor team 6 in 13 beurten uit. Een prachtig moyenne van 4,076 hield hij aan die partij over. Zijn hoogste serie was 16 caramboles. Vervolgens deed hij het een dag later team 1 nog eens dunnetjes over, maar dan in 19 beurten. En dat Hans steeds groeiende is bewees hij vrijdag tijdens de PK door alle drie de partijen winnend af te sluiten, waaronder ook weer een partij met een moyenne van boven de 4. Hij heeft zich dan ook gemakkelijk voor de finale geplaatst.
Hans staat in de top 10 van de kortste partijen in de dagcompetitie.
Hans is een fanatieke oefenaar en ontbreekt bijna nooit. Hij laat dan telkens zien dat het steeds vooruit gaat. Zijn enige nadeel is zijn concentratie. Hij is zo snel afgeleid dat dit duidelijk ten koste van zijn spel gaat. Je zal hem als leerling in de klas hebben gehad. Hij zag waarschijnlijk elk vogeltje vliegen en als een mede leerling knipperde met zijn ogen zal hij dat zeker hebben opgemerkt. Het enig wat we hem dus nog moeten leren is zich dus overal van uitsluiten. We zullen hem er op gaan trainen door onder elke partij van hem met toeters en bellen gaan rammelen, rare opmerkingen maken, gesnotter, winden laten, glazen omgooien, op de biljart gaan leunen enz. enz. Als hij dan nog geconcentreerd kan blijven is hij klaar om met iedereen de biljartstrijd aan te gaan.
Desalniettemin is Hans een terechte speler van de week en we wensen Hans nog vele mooie biljarturen toe.  

Hans hier als scheidsrechter tijdens de PK voorrondes. Aan stoot hier Arie Kers en zittend vlnr Wim v.d. Sanden, Jan v. Overdijk en Willie van Venrooij.

=========================================================================

LID VAN DE WEEK 37.

Deze week gaat de eer naar HAN VAN VOSSEN.
Voor team 4 speelde Han dinsdag thuis tegen Ton van Beurden, die er moet maken tegen Han 75. Ton zette Han snel op grote achterstand door o.a. een beurt van 32. De spanning viel er bij Han een beetje af en dat resulteerde in de 8e beurt in een serie van 36! Een prima reusltaat, maar niet genoeg om Ton van de overwinning af te houden. Dat gebeurde echter slechts in 9 beurten, een moyenne van 10! Han eindigde op 61 caramboles wat goed was voor het voor hem ongelooflijke moyenne van 6,777. Ver boven

 zijn  startende moyenne van 2,865. Han is nu ook hoog op de ranglijsten terug te vinden op de cijferpagina van Biljartpoint. Zijn moyenne is nu 3,349. Hij moet nu opletten dat hij na vier partijen geen 20 % boven die 2,865 komt want dan loopt hij strafpunten op bij de gewonnen partijen.

Het is niet vaak voorgekomen, als het al eens is voorgekomen, dat twee spelers tegelijk in één partij zulke hoge gemiddelden speelden. En er zit nog steeds vooruitgang in het spel van Han. We kunnen dus nog het één en ander van hem verwachten.

===========================================================================

LID VAN DE WEEK 36.

Deze week gaat de eer naar FRANS VAN DRUNEN.
Voor team 5 speelde hij afgelopen donderdag een berepartij door in 21 beurten uit te maken. Met een hoogste serie van 8 en een 157 % van zijn moyenne speelde Frans de pannen van het dak. Een mooie prestatie van Frans die ook altijd voor een vrolijke noot zorgt.
Zijn pilsje zal na afloop van zijn partij dubbel lekker hebben gesmaakt. Frans zijn moyenne is al een tijdje rond de 1 maar wie weet kan hij omhoog kijken. Als je ziet dat vorig seizoen zijn beste partij in 23 beurten uit ging, dan is dit een ruime verbetering van die prestatie. Er was toen ook wel een partij in 46 beurten bij die nog verloren ging ook. Gemiddeld haad Frans vorigr seizoen ruim 30 beurten per partij nodig. Van zijn 14 partijen won hij er 6.

Frans: veel succes verder dit seizoen.

     

Frans in actie tijdens één van zijn partijen, gadegeslagen door o.a. scheids Thea Verstappen, Kees Liekens en Harry Verheijen.

========================================================================

LID VAN DE WEEK 35.

In deze rubriek laten we u nader kennismaken met een lid van onze club waarvan we vinden dat er een goede reden is deze week aandacht aan dit lid te schenken.

Speler van week 35 is: WIM DE GOUW.


Hij speelde zijn partij voor team 1 tegen Frans v.d. Broek in 18 beurten uit. Zijn moyenne van 3.888 liegt er niet om. En reken er maar op dat hij dit seizoen nog betere partijen zal spelen. Tenslotte weet Wim goed waar hij mee bezig is. Kan fantastisch op overhouden spelen. Hij weet precies wanneer hij hard of zacht moet spelen. Prima overzicht en ziet elke situatie in één oogopslag.
Een goede techniek en wedstrijdmentaliteit.
Zijn hoogste serie van 10 caramboles is voor hem niet spectaculair en er zitten daarom veel hogere series aan te komen.

We kunnen allemaal veel van Wim leren. Het 1e team zal weer goed profiteren van zijn inbreng.

Veel succes verder, Wim.

 

Wim hier in het midden tijdens de slotdag op 3 juli 2019.

vlnr: Corry Mimpen, piet v. Overdijk, Thea Verstappen, WIM DE GOUW, Wim v.d. Berk met daar boven vrijwilligsters Nathalie en Annelies. Rechts Rien v. Overdijk.

 

 

 

2019

2018

alle sponsors

leden

ga naar de aantal caramboles

bestuur

www.bommeltje

www.t-ivoor

contactformulier

65+ tournooi

ga naar biljartkrant DE BALLEN(klik hier)

 

Hieronder ons ledenbestand voor het seizoen 2019/2020.

         
1

Berk 

W. van der

   
2

Breuls

C.

   
3

Broek

H. v.d.

   
4 Bijnen A. v.    
6 Bijnen M.    
7

Cocq van Delwijnen

C. de

   
8

Coensen

J.

   
9

Damen

J.

   
10

Drunen

F. van

   
11

Engelen

J. van

   
12 Greebe Th.    
13

Gouw

W. de

   
14

Hagen

A. van der

   
15 Helvoort K. van    
16

Helvoort

J. van

   
17

Helvoort

B. van

   
18

Herman

F. van

   
19

Iersel

H. van

   
20

Koning

P. de

   
21

Krijnen

Ad

   
22

Kuipers

M.

   
23

Leermakers

M.

   
24 Liekens

K.

   
25 Loo van der P.    
26

Maanen

A. van

   
27

Mimpen de Bruine

C.

   
28

Opstraat

J.

   
29 Overdijk B. van    
30

Overdijk

R. van

   
31

Overdijk

J. van

   
32

Overdijk

P. van

   
33

Overdijk

P. Jr

   
34

Scheijven

P.

   
35

Schillemans

H.

   
36

Strengers

A.

   
37

Theunissen

T.

   
38

Theunissen

W.

   
39

Uden

A. van

   
40

Verheijen

H.

   
41

Verstappen

Th.

   
42

Vossen

H. van

   
43

Wiel

B. v.d.

   
44 Wolf de H.